Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

Configureer windows 10 taakbalk

Met de taakbalk in windows kun je via snelkoppelingen en pictogrammen allerlei programma’s openen. Ook de geopende apps zie je hier zodat je er snel tussen kan wisselen. Hoe je de taakbalk kunt configureren zie je in deze blog. In windows 10 zie je onder in het scherm. De geopende programma’s zie je door de actieve pictogrammen. Er staat dan een streepje onder. Als er meerde vensters van het programma zijn geopend zet windows deze automatisch onder elkaar. Dan zie je als het goed is ook meerde streepjes onder elkaar.

Dit kun je natuurlijk aanpassen in de instellingen. Ook andere opties kun je hier veranderen. Klik met rechtermuisknop op een gedeelte van de taakbalk waar nog geen snelkoppeling staat. Klik dan op taakbalk instellingen. Standaard is de taakbalk vergrendeld. Als je dit uit zet kun je de hoogte van de taakbalk of positie ervan veranderen. Om dit te doen klik je met linker muisknop op de taakbalk en hou je deze in. Dan sleep je de taakbalk naar de gewenste positie. Je kunt de taakbalk ook automatisch laten verbergen. “

. Als je dit hebt gedaan en de taakbalk terug wilt, moet je met je muis naar de onderkant van je beeldscherm gaan en dan verschijnt deze weer. Als de taakbalk te vol staat met pictogrammen kun je deze verkleinen of verhogen. Dit kun je ook in de instellingen aan te passen. Helemaal rechts van de taakbalk zie je een klein streepje. Als je hier je muis op houd zie je een voorbeeld van het bureaublad. Als je de muis er af haalt schiet het beeldscherm terug naar het normale scherm.

Als je op het streepje klikt verplaatst je beeld naar het bureau blad. Om deze functie weg te halen moet je het schuifje naar ‘’uit’’ verplaatsen. Als je badges laat weergeven zie je bijvoorbeeld hoeveel ongelezen berichten of meldingen je hebt in bepaalde programma’s.  Wil je de taakbalk vast hebben staan aan de bovenkant van je scherm ? Dan moet je de locatie van de taakbalk instellingen op boven zetten.

Als je meerdere beeldschermen gebruikt kun je ook instellen dat je op beide beeldschermen de taakbalk kunt zien of niet. Ook kun je hier aanpassen of je alle pictogrammen wilt laten zien of alleen de belangrijke pictogrammen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *