Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

Door shutdown 80 TLS certificaten van eigen websites verlopen

Volgens het internetbedrijf Netcraft zou meer dan 80 TLS-certificaten verlopen zijn, en dat allemaal vanwege een shutdown in Amerika. Doordat dat deze certificaten verlopen zijn betekend dat er verschillende overheidswebsites niet meer bereikbaar zijn.

Volgens Netcraft zou het gaan om .gov websites deze website zouden als onveilig worden beschouwd, als we Netcraft moeten geloven gaat het om o.a. websites van NASA en het Amerikaanse ministerie van justitie en als het niet nog erger kan het Amerikaanse Gerechtshof.

Als ik deze website van de Amerikaanse overheid wil benaderen lukt het mij niet, als eerste meld ESET mij dat er een dreiging op rust, wanneer ik aangeef aan ESET “hey luister deze link is veilig en ik klink op toestaan” krijg ik een volgende melding, oftewel er iets goed mis bij .GOV websites.

De certificaat zou in december verlopen zijn en sinds dien niet meer vernieuwd. Door het hsts-protocol krijgen gebruikers van Firefox, Chrome bij het bezoeken van deze .gov websites zijn er geen opties te zien om de beveiligingswaarschuwing te negeren zoals ik zelf ook had ervaren.

Doordat de Amerikaanse overheid nu al enkele weken op slot zit betekend het dat de certificaten ook niet vernieuwd zullen worden. En dit allemaal door een conflict tussen President Donald Trump en door de democraten gedomineerde huis van Afgevaardigden. De Democraten zijn het er niet mee eens dat de bouw van een grensmuur 5 miljard moet kosten. De muur zou geplaatst moeten worden tussen Mexico en de verenigde staten.
President Donald Trump weigert de begroting goed te keuren. Door de shutdown worden overheidsmedewerkers niet meer uit betaald, waaronder ook medewerkers die zorgen voor de IT en de beveiliging van overheidswebsites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *