Chat with us, powered by LiveChat
Tips & tricks

Een bedrijfs logo in 1 minuut

Hoe klein je bedrijf of vereniging ook is, je hebt behoefte aan herkenning. Bijvoorbeeld een logo. Deze kun je natuurlijk zelf maken of uitbesteden en daar dan een hoop geld voor neertellen. Maar ook online zijn er eenvoudigs, snelle en goedkopen oplossingen. GraphicSprings is hiervan een voorbeeld. Hoe je met GraphicSprings moet werken lees je in deze blog.

In google moet je Graphicsprings.com intypen. Er zijn veel design opties maar in deze blog wordt er gekeken naar de free logo maker. Je klikt op de ‘’ creat a logo in 1 min or less’’ en dan klik je op Get Started. Er wordt dan een nieuw venster geopend. Als eerst vul je je naam van je bedrijf of vereniging in. Daar onder kun je een tag line invullen, en als nodig nog meer informatie. In de volgende stap kies je een afbeelding. Je kunt dan kiezen uit veel categorieën. Als je bijvoorbeeld op sport. Bovenaan staan verschillende categorieën. Alleen de met hoofdletter geschreven tags zijn gevuld. Onder aan de pagina kun je bladeren tussen de logo’s. Als je een van de tientallen logos hebt gevonden en deze aanklikt kom je in de edit modus. Je kunt bijvoorbeeld de evenementen of tekst verplaatsen. Ook kun je het formaat aanpassen van het logo. Via het tandwiel kun je onder andere een element van het logo naar voor trekken, of naar achter duwen. Je een geselecteerd element op formaat maken. Bij tekst kun je een ander letter type aanpassen, de puntgrootte aanpassen en de tekst kleuren veranderen.

In de laatste groep kun je bijvoorbeeld schaduwen aan de tekst toevoegen. Ook de opmaak van afbeeldingen kun je wijzingen. Als je op een deel klikt kun je dat apart opmaken, zoals het wijzigen van de kleur. Om een tekst te wijzigen moet je terug naar identity. Klik dan op wijzig de tekst en klik er ergens naast. Je ziet dan als het goed is ook dat de tekst van het logo veranderd. Voordat je het logo download kun je een preview bekijken. Dit kun je voor verchillende producten doen zoals tshirt, pennen of sites. Bij download kun je kiezen om een screenshot van je logo te maken. Dit kan met het knipprogramma van windows. Maar als je het logo van hoger qualiteit wilt moet je het kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *