Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

.EU domeinen en de Brexit

De brexit. Het is de laatste tijd erg veel in het nieuws en iedereen heeft het er over. Veel mensen denken dat het een slecht idee is en stemmen er flink op tegen.

Dit omdat het grote gevolgen kan hebben voor de economie en handel. Maar er zit veel meer achter. Ook worden er duizenden sites van bedrijven en particulieren verwijdert.

Als Groot brittannie dan uiteindelijk toch uit de EU gaat stappen, trekt Europa alle .eu domein namen terug. Of het land nou met een ‘’harde brexit’’ of een zachte er uit gaat. De gevolgen hiervan kunnen toch best groot zijn.

Als de brexit voltooid is, heeft iedereen en elk bedrijf 48 uur om hun site domein en email domein te veranderen. Dit meld de site EURACTIV. Dit betekend dat vanaf 1 januari en het jaar 2021 alle .eu domein namen in heel groot brittannie worden terug geroepen en uitgeschakeld.

Ook alle email diensten die via de .eu domein naam lopen zullen binnen 48 uur het adres moeten veranderen.
Het probleem dat zich dus meeneemt is dat bepaalde sites certificaten hebben, van betrouwbaarheid.

Deze gaan dus ook allemaal verloren als sites hun domein naam moeten veranderen. Of deze gelijk terug gevraagd kunnen worden of dat je deze opnieuw moet terug kopen is niet duidelijk.
Wel is er duidelijk dat er op het moment 250 duizend .eu domein namen zijn geregistreerd in het verenigd koninkrijk. Deze moeten dus allemaal voor 1 januari 2021 veranderd zijn of anders is heel je email en of domeinnaam verloren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *