Chat with us, powered by LiveChat
Tips & tricks

Fysieke server vs Virtuele servers…

Tegenwoordig praat iedereen over cloud oplossingen en virtuele servers maar als we nu eens kijken naar de verschillen tussen die twee waar komen we onder aan de streep uit ? En wat kan dat voor jou onderneming betekenen ?

1. Fysieke servers zijn (meestal eigendom)

Fysieke servers zijn meestal eigendom en nu hoor ik je denken “meestal??” Ja in sommige gevallen wil een bedrijf ook nog eens nog duurder uit zijn om de servers te leasen. Maar in deze blog gaan we er even vanuit dat je de server gekocht hebt.

Als je een fysieke server gebruikt is het jou eigendom en jou diensten draaien op de server. Bij een cloud oplossing is de server eigendom van je hostingpartner. Doordat deze oplossing van je hostingpartner is kan het zijn dat er meerdere organisaties op één server draaien.

We de fysieke server laten winnen van de cloud oplossingen In onze ogen heeft de fysieke server een voordeel.

Eventuele gevaren ( Risico Analyse)

Wij merken vaak bij onze klanten dat het risico groter is voor een fysieke server. Wij onderhouden voor klanten ook de servers en nu voeren wij regelmatig controles uit om snel fouten (errors) te onderscheppen maar het wil wel eens zijn dat een back up systeem stagneert of dat een schijf defect raakt waardoor de gegevens verloren raken. Een hostingbedrijf monitort alle servers en biedt ook zekerheid dat alle processen goed blijven draaien.

In dit geval heeft de cloud server een voordeel.

Snelheid tussen een fysieke en een cloud server

Servers zijn net mensen naar mate ze ouder worden zullen ze ook aan vervangen toe moeten zijn. Dus tijd om te investeren in een nieuwe server.
Terwijl de servers van een hostingbedrijf vaak wel gelijk blijven. Als ik dan spreek over onze servers we houden deze op peil en monitoren deze continu om kwaliteit te mogen blijven leveren die ze van ons verwachten.

Ook hier heeft de cloud server een voorsprong.

Conclusie
Het is in sommige gevallen slimmer om een cloud server te nemen wanneer er niet genoeg IT ondersteuning is. Ja het is ook veiliger voor de bedrijven maar het is niet je eigendom. Wij zijn van mening met de juiste support zijn beide oplossingen interessant en zijn er mogelijkheden genoeg. Het is vaak ook maatwerk en net waar de interesses liggen van een klant.

Ben jij nou benieuwd naar wat voor jou interessant kan zijn ? Bel ons 040 304 62 76. Of stuur een e-mail naar info@nevax.nl


One thought on “Fysieke server vs Virtuele servers…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *