Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

Herken phising mails

verstrekken.In deze blog zullen we het hebben over phishing mails. Dit zijn mailtjes waarvan je zou denken dat het van een officieele organisatie zouden kunnen zijn, bijvoorbeeld je bank. Als je dan op de email klikt kunnen al je gegevens al gehacked zijn. In nederland is het op het moment het meest voorkomende vorm van cybercrime. De mails worden steeds beter opgesteld en zijn nauwelijks te onderscheiden van de echte mails. Hoe kun jij herkennen wanneer een mail voor phishing word gebruikt ? Je leest het hier onder.

Google heeft voor jou een soort quiz of test opgesteld die je kunt maken. In deze test zie je een paar voorbeelden van mails. Nu vragen ze aan jou of de mail een phishing mail is of een legit mail. Als je het fout hebt krijg je ook te zien waaraan het ligt. https://phishingquiz.withgoogle.com/ is de site. Het is geheel gratis en je hoeft geen account aan te maken. Zie het als een soort training.

Voordat je met de training begint moet je een naam en een email adres in vullen. Dit is puur zodat ze de mails meer echt kunnen laten lijken. Dit hoeven dus niet je echte gegevens te zijn. Hier onder lees je een paar tips die je alvast op weg helpen.

Let goed op het email adres van de afzender. Is het wel het officiele bedrijf en klopt de bedrijfsnaam in de mail zelf ook ?

Hou je muis op de knop of link maar klik er nog niet op. Rechts of links onder in het beeld zie je de link verschijnen waar ze je naartoe willen sturen. Is dit niet de echte site of staat er iets anders in vermeld dan verwacht ? Klik er dan zeker niet op !

Als er bijlagen in de mail zitten maar je had deze niet verwacht open deze dan ook zeker niet !

Heb je ooit contact gehad met de afzender ? Zo niet, ga dan zeker niet in contact en download niks wat hij of zij naar je stuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *