Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

Nieuwe functies in Windows 10 update.

Binnen een niet al te lange tijd verschijnt er een nieuwe maar grote Windows 10 update. Ondertussen is dit al de zevende grote wijziging. In deze update komen er een aantal nieuwe handige tools.

Microsoft is nu bezig met de laatste lootjes voor de Windows update. Ben jij nu benieuwd wat jij binnen enkele weken kan verwachten lees dan vooral verder !

Makkelijker lettertypen installeren
Wil jij ook wel eens een nieuwe lettertypen installeren ? maar vind je dat lastig omdat je niet goed weet waar je het bestand moet importeren ? Nou daar komt veranderen in !
Als de nieuwe update gelanceerd word kan je gewoon heel simpel bij instellingen -> Lettertypen en vervolgers sleep je het bestand tussen de borders.

Kleine wijziging in de verkenner tool
De windows verkenner is eigenlijk altijd wel het zelfde gebleven sinds Windows 95. De layout is veranderd maar het doel van de tool is het zelfde gebleven. Zoals de titel al aangeeft het is een kleine wijziging. Met de nieuwe update kun je ook op de datum filteren.

Windows verkenner

Donkere modus zal worden uitgebreid.

In windows 10 was het al mogelijk om donkere modus in te stellen. Maar door deze interface konden bepaalde apps niet goed mee functioneren. Vorige jaar voegde voegde Microsoft deze functie ook toe aan de browser edge. Maar Microsoft wil nu met de nieuwe update toch ook de apps aan gaan pakken.

Standaard heeft Windows 10 een zware taakbalk met de nieuwe update kan je ervoor kiezen om deze licht te maken. Je zal dan kunnen kiezen tussen een donkere modus en de lichtere modus.

Lichte modus in Windows 10

Windows Sandbox
Iedereen die het leuk vind om aan de gang te gaan met computers heeft er wel eens van gehoord “virtuele machines” Wij gebruiken Hyper-V en VMware voor onze klanten. maar dat der zijde.
Vanaf de nieuwe update komt Microsoft met zijn eigen virtuele testomgeving : Windows Sandbox Sandbox is eigenlijk het zelfde als hyper-v dus we kunnen concluderen dat we eigenlijk de virtuele omgeving allang kende. Eigenaren van Windows 10 pro konden al aan de gang met de hyper-v tool. Ik denk dat men hyper-v niet echt gebruikte omdat dit normaal gesproken door professionals gebruikt worden en toch minder geschikt is voor de “normale gebruiker”. Sandbox gaat hier verandering in brengen want door sandbox zal het ook voor de normale gebruiker aantrekkelijker worden om ook aan de gang te gaan met virtuele machines.

Windows 10 sandbox inschakelen

Windows bied gebruikers de mogelijkheid om eenmalige versie te gebruiken van Windows 10 in Windows 10.
Let wel op deze virtuele machine bewaard uw gegevens niet en is puur bedoeld om applicaties te testen en te installeren.
Dus sluit jij je virtuele machine af dan is alles geformatteerd.

De update zal binnen een kort tijdsbestek online worden gebracht. mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze updates neem vrijblijvend contact met ons op en wij zoeken het uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *