Chat with us, powered by LiveChat
Tips & tricks

Vergrendelscherm van windows 10

In deze blog ga ik het hebben over het vergrendelingen scherm in Windows 10. Het vergrendeling scherm is het eerste beeld dat je ziet als je je laptop of computer aanzet, voordat je nog bij het inlog scherm bent. Ook als je je computer of laptop opnieuw opstart of een tijdje inactief laat staan komt het vergrendelingsscherm opnieuw tevoorschijn als je dit zo hebt ingesteld.

Wat je op je vergrendelingsscherm ziet is iets wat je zelf kunt bepalen. In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe jij dit zelf kan doen. Mijn eigen vergrendelingsscherm is van een stoere auto met vlammen op de achtergrond. Ook zie je de tijd en datum weergegeven. Dit is standaard. Onder de tijd en datum kun je wat gedetailleerde informatie zien over de eerstvolgende afspraak of notitie die in de agenda staat.

Deze informatie wordt gehaald uit de agenda die je als standaard hebt ingesteld. In dit geval is dit de windows 10 agenda. Als je zelf wilt bepalen hoe jou eigen vergrendel scherm er uit ziet, ga je naar de instellingen. Hier klik je op de persoonlijke instellingen dit staat rechts boven in het hoekje. Dan aan de linkerkant klik je op vergrendelingsscherm.

Boven aan zie je dan de huidige afbeelding die nu is geselecteerd en die je dus ook ziet op het vergrendelingsscherm. Bij kies uw afbeelding kun je een andere afbeelding selecteren. Je kunt dan zien welke afbeeldingen zien die je ooit eerder hebt geselecteerd.

Als je een andere afbeelding wilt klik je op bladeren en kies je de afbeelding waarnaar je je vergrendelingsscherm wilt naar veranderen. Als je een ander type achtergrond wilt kies je deze bij afbeelding. Bij windows spotlight kiest windows zelf afwisselende foto’s met eventuele benodigde informatie. Je kunt dan ook aangeven of je de foto interesseert of niet.

Op basis hiervan kiest windows andere fotos die in aanraking komen met jou intressen. Via de windowstoets + L breng je het vergrendelscherm in beeld. Bij windows spotlight hebben de afbeeldingen even de tijd nodig om ,alle informatie die ik zojuist beschreef, weer te geven.

Als je terug naar de instellingen gaat kun je ook een dia voorstelling kiezen. Dan kun je een map met afbeeldingen toevoegen naar jou keuze.

Via geavanceerde instellingen van dia voorstelling kun je je voorkeuren aangeven. Het is zeker handig om de tweede optie ‘’ alleen afbeeldinge gebruiken die goed op het scherm passen’’ aan te laten staan. Als je dan het het resultaat wilt bekijken moet je eerst het venster van instellingen sluiten. Klik dan weer op de windowskey + L om het vergrendelingsvenster te tonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *