Chat with us, powered by LiveChat
Tips & tricks

Windows 10 installatie problemen ? Lees hier enkele tips. Deel 1

Windows 10 is al een tijd op de markt toch zijn er gebruikers vooral bij bedrijven maar ook particulieren die windows 7 of windows 8 gebruiken. Het is verstandig om je computer te migreren naar een nieuwe windows versie. Omdat je hierdoor ervoor zorgt dat je computer up to date blijft op gebied van beveiliging en andere updates.

Wij krijgen nog wel eens te horen van klanten dat het migreren van windows helaas niet is gelukt door verschillende fout meldingen. Dit artikel schrijf ik omdat we jullie wat kennis mee willen geven.

Wat doen we als eerste?
Als het upgraden van je windows besturingssysteem niet lukt dan voer je deze simpele stappen uit voordat je het proces opnieuw opstart.

  1. Schakel antivirus c.q. firewall uit. (ook die van Microsoft zelf)
  2. Kijk of er onnodige usb apparaten zijn aangesloten en verwijder deze.
  3. En herstart je computer, probeer het traject opnieuw op te starten.

En uiteraard probeer de probleem oplosser.

Heb je het bovenstaande geprobeerd en lukt het nou nog steeds niet?
Probeer dan ook een de probleem oplosser van microsoft je kan gebruik maken van een interne oplosser of een downloadbare versie. Of ga naar de Windows update probleemoplosser vervolgens download je de toepassing die voor jou van “toepassing” is ;-).

Windows probleem oplosser

Vervolgens klik je op “geavanceerd” en klik je op uitvoeren als administrator. Vervolgens zal de software een paar minuten je systeem scannen op fouten. Windows is er zo op ingesteld dat als er fouten ontdekt worden deze automatisch hersteld wordt. Als je toch benieuwd bent naar de resultaten van de scan wat uiteraard erg interessant is want zo leer je ook je systeem kennen. kan je klikken op extra. Na het uitvoeren van scan ga je de upgrade opnieuw uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *