Chat with us, powered by LiveChat
Nieuws

Windows 7 ingehaald door Windows 10

Sinds Juli 2015 is Windows 10 op de eerste computer te vinden. Maar al die tijd bleek Windows 7 toch populairder te zijn dan zijn nieuwe familie lid Windows 10. Ook ik vond zeker in het begin Windows 7 beter, stabieler, gebruiksvriendelijker, en beter aan te passen. Oftewel alles wat ik beter vond had Windows 7. Maar nu is Windows 10 populairder dan Windows 7. Dit onderzoek is uitgevoerd door Marketshare.net.

Windows 10 staat nu op bijna 40% van de computer geïnstalleerd. Tussen de versies van Windows 7 en Windows 10 kwam ook Windows 8 / 8.1 Voor diegene die Windows 8.1 niet kennen is dat alleen maar goed. Als iemand aan mij vraagt ken jij Windows 8 zeg ik hard op “Nee is dat een versie voor Windows 3.0 ?” Want Windows 8 is een versie om snel te vergeten. Maar daar schrijf ik graag een andere blog over want daar moet ik wat meer tijd aan besteden ;-). Al wil ik wel even kwijt dat zelfs windows XP beter was dan Windows 8.

Verwachtingen

Het laatste besturingssysteem dat Micrsoft heeft gemaakt is wereldwijd op meer dan 700 miljoen apparaten, en met apparaten bedoel ik desktops, laptops, tablets en uiteraard xbox consoles

Windows 7 bleek al jaren zijn populariteit te behouden en werd zeker door zakelijke gebruikers nog lang gebruikt alleen het is verstandig voor de zakelijke markt om een migratie uit te voeren. Zeker als je nu nog windows 7 gebruikt migreren die computers over een jaar zal Microsoft stoppen met de ondersteuning van Windows 7. Dit betekend dat Windows 7 geen updates meer zal krijgen dus ook niet de beveiligingsupdates. Al je bestanden op die computer lopen risico. Maar ook hierover zal ik een nieuwe blog schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *