Chat with us, powered by LiveChat
Uncategorized

Windows programma’s draaien vanaf een USB stick.

Wist u dat niet alle software per se geinstalleerd hoeft te worden ?
Er zijn applicaties die je niet hoeft te installeren, deze heten de portable apps. Deze apps kan je rechtstreeks vanaf een usb of uiteraard cloudopslag gebruiken.

Voor wie zijn deze portable apps interessant ?
Portable apps hebben verschillende voordelen, belangrijkste van al is uiteraard dat je de software niet hoeft te installeren op je computer/notebook. Dit betekend dat je systeem schoon en opgeruimd blijft. Het komt vaak voor dat je systeem langzaam wordt omdat er bestanden op staan die niet meer gebruikt worden. Dus worden ze vergeten en doordat ze vergeten worden wordt de computer ook trager.

Voordelen
Zoals hierboven aangegeven hebben portable apps enkele voordelen. Een voordeel hierboven ook genoemd is dat het systeem lekker schoon en opgeruimd blijft. Een portable applicaties hoeft u ook niet te installeren.

hoe ziet heet een portable versie ?
Ontwikkelaars gebruiken vaak termen zoals “portable edition, stand alone of no installation needed” Ze gebruiken vaak engelse termen omdat dit wat interessanter klinkt. In het Nederlands staat er bijvoorbeeld “Geen installatie vereist”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *