Chat with us, powered by LiveChat
Tips & tricks

Wist je dat google Eastereggs heeft?

Hoewel je ze niet altijd ziet of vind, en ze niet fysiek vast kunt pakken, heeft google een paar eieren verstopt in google. Zogenaamde eastereggs. De naam verklapt al een beetje wat het zijn. Iets wat je moet vinden net als een paasei. Een ( niet altijd ) nutteloze feature in google die je met een bepaalde woordencombinatie of code te zien krijgt. Van spelletjes naar weetjes verschilt elke easteregg weer. Hierbij een paar van de meest interessante, handigste en grappigste.

Roll a Dice

Voor alle gokkers en dobbelsteen loze bordspel spelers is dit toch wel een handige feature van google. Je typt simpelweg ‘’ roll a dice ‘’ in en een dobbelsteen begint te rollen. Deze functioneert net als een normale dobbelsteen. Kans op 1 t/m 6.

Ook is er een feature genaamd Flip a Coin. Vertaalt: tos een muntje. Als je niet welke van de 2 vrienden je wilt meenemen is dit toch wel een handige. Een virtuele munt die 50/50 op kop of munt valt.

Afbeeldingsresultaat voor google roll a dice

Spinner

Als je je echt dood verveelt en niet weet wat je moet doen moet je ‘’ spinner ‘’ in google intypen. Je krijgt de keuze of je aan een fidget spinner of aan een rad wilt draaien. Het rad kan nog redelijk iets betekenen als je geen dobbelsteen hebt. De fidget spinner daar in tegen is volkomen nutteloos en draait maar een beetje nutteloos in het rond.


Bij het stukje nutteloze functies hoort ook zeker ‘’ Blink html ‘’ of <blink>. Wat dit doet is letterlijk de gezochte woorden dikgedrukt maken.

Afbeeldingsresultaat voor google spinner

Bletchley Park

De bovenstaande naam is een park, in het noordwesten van London. Dit was een top geheime locatie voor het ontcijferen van codes. Daarom ook als je Bletchley Park opzoekt in google verschijnt de naam eerst in een code. Deze zie je ontcijferd worden.

Afbeeldingsresultaat voor Bletchley park google

Metronome

Als je in google Metronome in typed krijg je een zo gehete Metronoom te zien. Dit is een apparaatje dat vroeger wel is gebruikt werd om de maat van een liedje bij te houden en je niet te snel gaat spelen.

Google 1998

Als je in de zoekmachine intyped Google 1998 krijg je de oudere versie van google te zien. Dit heeft geen echte functie, als je ergens op klikt zal je naar een normale website worden gestuurd. Maar voor de wat oudere mensen is het leuk om de ouwe google te zien.

Google

Google simulator

Ook heb je sites die de site van google hebben nagebouwd en deze hebben aangepast. Bijvoorbeeld als je intyped Google gravity, valt de hele homepagina naar beneden alsof het wordt aangetrokken door zwaartekracht. Als je intyped Google sphere veranderd de google home pagina in een 3D bolletje waarin je de bal moet gaan draaien om de zoekbalk te vinden.

Nog een leuke non google, googleachtige easteregg is: Google pirate. Dit veranderd bijna alle knopjes en worden naar de ‘’ piratentaal ‘’. Ipv search is het searrrch en I be feelin’ lucky. Dit is natuulijk geen correct engels maar wat geeft een piraat daar om.

Het antwoord op alles in het universum

In het boek ‘ The hitchhiker’s guide to the galaxy ‘ schrijft Douglas Adams dat ‘ Het antwoord op de ultieme vraag van het leven, het universum en alles is 42’’. Als je dan ook intyped in google krijg je het antwoord 42 te zien. Voor vele jaren hebben mensen er achter proberen te komen wat hij hier mee bedoelde maar niemand heeft het weten te ontcijferen. Kort geleden heef Adams vertelt dat het maar een flauw grapje was en het nummer 42 willekeurig heeft gekozen. Google leek het wel hilarisch om dit als easteregg te verstoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *